:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 13, 2020   14:05

0

111

Brnabić: Goraždevac jedan od najstrašnijih i najnižih zločina

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je u selu Goraždevac na Kosovu i Metohiji na današnji dan 2003. godine počinjen jedan od najnižih, najprljavijih, najstrašnijih i najnerazumnijih zločina - pucano je na decu dok su se igrala i kupala u reci Bistrici.

 

Tada su ubijeni srpski dečaci Pantelija Dakić, koji je tada imao samo 12 godina, i Ivan Jovović, 19-godišnjak, a ranjeno je troje dečaka - Marko Bogićević, Bogdan Bukumirić i Đorđe Ugrenović, i jedna devojčica - Dragana Srbljak, svi uzrasta od 13 do 20 godina, podseća premijerka.
"Kao što je jednom rekao otac ubijenog Pantelije Dakića - ''nije ovo običan zločin'' - pucati sa 78 metaka u decu koja se kupaju u reci. Ništa više od ovoga ne govori o stepenu neljudskosti i mržnje, ali ni o osećaju bahatosti i sigurnosti da ovakav zločin neće biti kažnjeni i da ubice neće odgovarati na KiM, koje je tada bilo pod međunarodnom upravom i gde su mir i bezbednost ''garantovale'' međunarodne snage", navela je premijerka u pisanoj izjavi.
Srbija nikada neće zaboraviti ovu decu, ni stepen okrutnosti ovog zločina i nikada neće prestati da traži pravdu za decu i njihove porodice, poručila je Ana Brnabić.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva