:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 06, 2023   11:20

0

123

Brnabić: Građani će biti zadovoljni novim merama, koje će biti objavljene u sredu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračuna da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera i da će građani biti zadovoljni merama koje će u sredu biti objavljene.

Ona za  TV Pink nije precizirala koje mere će biti usvojene, ali je rekla da su do kasno sinoć razgovarali o njima.  

Na pitanje o pritestima koji se poslednjih nedelja održavaju u Beogradu, ona je kazala da se sve više kristališe da je jedini zahtev protesta ostavka ili glava predsednika Srbije Aleksanadra Vučića.

,,Samo manji deo njih koji za sebe kažu da su nenasilni izjašnjava se da je za to da Aleksandar Vučić ode, a lov na njega iskristalisao se kao glavni zahtev protesta", rekla je ona i dodala da je sasvim jasno, što se vidi i iz prijave protesta, da njih organizuje deo opozicije Srbije i da je poenta da oni ne žele da se vlast u Srbiji smeni na ulici.

To prema njenim rečima potvrđuje i današnja izjava Radomira Lazovića iz Zeleno-leve koalicije koji je, kako je navela, za "Danas" rekao da bi oni da Vučić bude smenjen, ali da odgovara pred sudom za kršenje zakona i da je to pobeda za koju se bore.

,,Tajkunski mediji prenose da je Vučić navodno rekao da neće prepustiti vlast bez izbora, ali on to nije rekao navodno nego javno i otvoreno. Vlast u Srbiji će se osvajati samo na izborima i ako narod na izborima kaže da ne želi nas nego neke druge, mi ćemo im prepustiti vlast", rekla je Brnabić i navela da je onima koji organizuju proteste i medijima koji ih podržavaju neprirodno što Vučić ne želi da prepusti vlast bez izbora.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva