:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2021   12:34

0

189

Brnabić i Aleter o razvoju privrednih odnosa sa Nemačkom

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Nemačko-srpske privredne komore Frankom Aleterom o budućim ekonomskim aktivnostima u cilju unapređenja i razvoja bilateralnih privrednih odnosa dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je istakla da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, naglasivši da je naš ključni interes dalje povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte i jačanje saradnje u oblasti energetike, obrazovanja i IT sektora.

Predsednik Nemačko-srpske privredne komore Aleter je ocenio da je povoljna poslovna klima uslovila da sve veći broj nemačkih kompanija želi da investira u Srbiji, što otvara mogućnosti za dalje jačanje saradnje u brojnim oblastima.

On je posebno istakao značaj koji nemačke kompanije pridaju pitanjima zaštite životne sredine, istovremeno izrazivši zadovoljstvo najavljenim merama Vlade, ocenivši da će to otvoriti dodatne mogućnosti za međusobnu saradnju.

Na sastanku je bilo reči i o značaju razvoja dualnog obrazovanja koje se primenjuje u Srbiji, a sagovornici su ocenili da je to odličan put da se dođe do obrazovanog kadra koji će moći da odgovori na potrebe kompanija sa najsavremenijom tehnologijom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Izvor: Танјуг

BrnabićAleterNemačkaprivredna saradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva