:

:

TV Most

clock

Decembar 23, 2020   17:13

0

87

Brnabić i ambasador Japana o prijateljstvu i investicijama

Predsednica Vlade Ana Brnabić poželela je danas dobrodošlicu novoimenovanim ambasadoru Japana u Srbiji Takahiti Kacumati, navodeći da je izuzetno zadovoljna napretkom bilateralnih i ekonomskih odnosa naših zemalja.

Bilateralni odnosi Srbije i Japana rezultat su tradicionalnog prijateljstva, međusobnog razumevanja i uzlaznog trenda političkog dijaloga, navela je premijerka i dodala da je lično zadovoljna izuzetnim uspehom japanskih kompanija na našem tržištu.

Govoreći o najvećoj japanskoj investiciji u Srbiji i najvećem svetskom proizvođaču guma, kompaniji „Tojo tajers“, čija je izgradnja nedavno započela u Inđiji, premijerka je rekla da japanski investitori nisu doprineli samo otvaranju radnih mesta i transferu tehnologije, već i podizanju nivoa profesionalnosti i radne etike u Srbiji.

Poverenje japanskih investitora višestruko je značajno za našu privredu, objasnila je predsednica vlade i naglasila da veće prisustvo kompanija iz ove zemlje direktno utiče na rast srpske ekonomije.

Ambasador Kacumata potvrdio je da je Srbija najznačajniji partner u regionu Zapadnog Balkana i izneo stav da Japan principijelno podržava ekonomske reforme i evrointegracije Srbije i regiona.

U tom smislu naveo je da danas na tržištu Srbije posluje nekoliko značajnih japanskih investitora, a očekivanje je da će ih u budućnosti biti i mnogo više.

Premijerka je zahvalila na donacijama Japana i podršci tokom epidemije korona virusa. Ona je poželela puno uspeha u organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju naredne godine i izrazila očekivanje da će ova manifestacija biti i prekretnica povratka normalnom životu nakon epidemije.

Kacumata je zahvalio predsednici vlade i institucijama Srbije na podršci, a građanima Srbije na prijateljstvu i istakao da će tokom svog mandata u Srbiji nastojati da učvrsti partnerstvo i unapredi odnose naših zemalja.

Izvor: Танјуг

BrnabićTakahiti Kacumati
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva