:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 28, 2020   18:36

0

158

Brnabić i Bocan Harčenko: Čestitke, saradnja, projekti...

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, kome je, uz čestitke za novogodišnje i Božićne praznike, izrazila zahvalnost na velikodušnoj pomoći koju je Rusija uputila Srbiji za borbu protiv koranavirusa i spremnosti za saradnju oko Sputnjik vakcine.

Premijerka je ocenila da su odnosi dve zemlje veoma dobri i razvijeni na političkom, ekonomskom, kulturnom i drugim poljima, dođući da će Vlada Srbije nastaviti da radi na njihovom daljem jačanju na temelju strateškog partnerstva.

Realizacija zajedničkih projekata doprineće unapređenju saradnje, rekla je Brnabić, posebno naglasivši značaj skorog završetka radova na ruskom gasovodu kroz Srbiju.

Premijerka je rekla da je vest da će određena količina Sputnjik vakcine stići u Srbiju pre kraja godine veoma dobra i zahvalila je ambasadoru Bocan-Harčenku na spremnosti i solidarnosti Rusije da do toga dođe.

Ambasador Rusije preneo je premijerki pozdrave i čestitke ruskog premijera Mihaila Mišustina za predstojeće praznike ocenivši da su odnosi dve zemlje na visokom nivou i da ih karakteriše dobra saradnja na svim nivoima.

Sagovornici su potvrdili spremnost da i u narednoj godini nastave uspešnu ekonomsku političku i kulturnu saradnju.

Izvor: Танјуг

BrnabićBocan Harčenko
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva