:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 29, 2022   20:58

0

55

Brnabić i Born: Priština mora da pristupi formiranju ZSO

Srbija ima punu podršku Francuske da sporazumi koje su potpisali Beograd i Priština moraju biti sprovedeni, poručila je u Parizu predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posle sastanka sa premijerkom Francuske Elizabet Born.

 

Brnabić je novinarima rekla da Priština mora da sprovede Briselski sporazum i pristipi formiranju Zajednice srpskih opština, jer bez toga nema smisla razgovarati o drugim predlozima. 

Ona je , odgovarajući na pitanje novinara, da li je bilo reči o francisko-nemačkom predlogu za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, istakla da upravo zbog toga što jedna strana na KiM krši dosadašnje sporazume o normalizaciji i odbija da ih implementira, nema smisla razgovarati o novim predlozima.

,,Nismo razgovarali o tom predlogu zato što, pre bilo kakvih novih predloga i pre bilo kakvih razgovora o novim sporazumima, ono što je nepohodno, sasvim prirodno i logično, jeste da se u potpunosti implementiraju postojeći sporazimi", rekla je premijerka.

Istakla je da je na sastanku bilo reči o tome da Srbija ima punu podršku Francuske da potpisani sporazumi moraju da se sprovedu.

,,Drago mi je što ću u narednom mandatu Vlade, zajedno sa premijerkom Born, raditi na tome da dodatno ojačamo političke i ekonomske odnose dve zemlje", rekla je Brnabić.

Dodala je da je na sastanku bilo reči i o evrointegracijama Srbije,  istakavši da Francuska pruža kontinuiranu podršku Srbiji na evropskom putu.

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva