:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2019   14:36

0

202

Brnabić i Fajon o naslovnici Nina i slobodi medija

Premijerka Ana Branabić i evropska poslanica Tanja Fajon razmenile su danas na tviteru stavove o naslovnoj strani NIN-a i slobodi medija u Srbiji.

Naslovna strana NIN-a, na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispred cevi puške, dobra je referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji, objavila je na tviteru premijerka.

Brnabić je istakla da je ta naslovna strana NIN-a primer šta nije sloboda medija.

"Podsticanje ili promovisanje nasilja nikada nije prihvatljivo. Dobra referenca za svaki budući razgovor sa Tanjom Fajon i ostalim partnerima, pre svega iz EU, a onda i svima ostalima, o zaplašenim medijima i nedostatku slobode medija u Srbiji. Kao i o vladavini prava, demokratskom društvu i evropskim vrednostimam, navela je Brnabić na svom tviter nalogu.

Na to je tvitom reagovala evropska poslanica i šefica delegacije u Parlamentarnom Odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija, Tanja Fajon koja je navela da se slaže da sloboda medija podrazumeva i neširenje nasilja, ali da i da se ne sme napraviti greška i reći da je to posledica slobode medija.

"Slažem se da sloboda medija podrazumeva i neširenje mržnje ili nasilja. Moramo, međutim, biti jasni: Važno je osuditi takvo neodgovorno novinarstvo, ali ne bismo smeli načiniti grešku i reći da je to posledica slobode medija", odgovorila je Fajon na tvit premijerke Srbije.

Inače, Fajon je deo delegacije koja je učestvovala u međustranačkom dijalogu vlasti i dela opozicije o poboljšanju uslova za slobodne i fer izbore u Srbiji.

Izvor: Танјуг

BrnabićFajonNIN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva