:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 15, 2020   17:27

0

79

Brnabić i Gverini o učvršćivanju saradnje Srbije i Italije

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom odbrane Italije Lorencom Gverinijem o bilateralnim odnosima i učvršćivanju saradnje u svim oblastima na bazi strateškog partnerstva.

Gverini je rekao da je Srbija ključna za održavanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, istakavši da Italija veoma ceni napore Srbije na jačanju regionalne saradnje, kao i konstruktivni pristup u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

On je naglasio da Italija pruža punu podršku Srbiji na evropskom putu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da su odnosi Srbije i Italije na najboljem mogućem nivou i istakla da ekonomska i investiciona saradnja imaju prioritetan značaj, jer je Italija već više godina jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Premijerka je izrazila zahvalnost italijanskim vojnicima u sastavu KFOR-a, koji su svojim profesionalnim ponašanjem i delovanjem zaštitili manastir Visoki Dečani i učinili mnogo za bezbednost srpskog stanovništva na KiM.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja oružanih snaga dve zemlje odlična, a italijanski ministar je rekao da veoma ceni učešće srpskih vojnika u međunarodnim mirovnim misijama, izdvojivši posebno doprinos koji pružaju u Misiji UN-a u Libanu.

Brnabić i Gverini su izrazili nadu da će epidemiološki uslovi dozvoliti održavanje četvrte zajedničke sednice dve vlade u predstojećem periodu u Beogradu.

Gverini je zahvalio na medicinskoj pomoći koju je Srbija uputila Italiji na početku pandemije kovid 19, i ocenio da je time prijateljstvo dve zemlje pokazano i u teškim vremenima.

Premijerka Brnabić je takođe zahvalila na angažovanju lekara i medicinskog osoblja, koje je Italija uputila u Srbiju tokom pandemije kovida 19, dodaje se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

Ana Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva