:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2022   13:35

0

116

Brnabić i Li o razvoju saradnje u ekonomiji i IT industriji

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Li Ðeungom o produbljivanju bilateralne saradnje i partnerskih odnosa, pre svega na polju ekonomije i privredne saradnje.

Brnabić je izrazila uverenje da će tokom mandata ambasadora Lija, dve zemlje uspeti da unaprede i prošire saradnju i u oblasti IT industrije, u kojoj Koreja postiže izuzetne rezultate i umnogome može da doprinese razvoju ovog sektora u Srbiji.

Ona je ocenila da je Srpsko-korejski informatički centar u Beogradu primer dosadašnjeg kooperativnog rada dve države i zahvalila Ambasadi i Vladi Republike Koreje na podršci koju su kroz rad tog Centra centra pružili digitalizaciji i unapređenju elektronskih servisa javne uprave u Srbiji.

Ambasador Li naveo je da je budućnost u razvoju "pametnih gradova" u cilju kvalitetnijeg života građana i da postoji prostor za partnerstvo dve države u ovoj oblasti.

Kako je ocenio, postoji povećano interesovanje korejskih kompanija za ulaganje na tržištu Srbije i plan Ambasade je da nastavi da promoviše Srbiju kao investicionu destinaciju.

Brnabić i Li su razgovarali o produbljivanju saradnje i u drugim oblastima poput elektronske uprave, energetike i zaštite životne sredine.

Premijerka je poželela ambasadoru Liju uspešan mandat u Srbiji i izrazila uverenje da će u predstojećem periodu, zajedničkim delovanjem, dve zemlje uspeti da učvrste saradnju i podignu nivo partnerskih odnosa u mnogim oblastima.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

BrnabićLi ÐeungJužna KorejaIT sektor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva