:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2019   18:37

0

189

Brnabić i Medvedev položili vence na spomenike oslobodiocima

Polaganjem venaca na Spomen-groblju oslobodilaca Beograda i Spomenik crvenoarmejcu, premijeri Srbije i Rusije, Ana Brnabić i Dmitrij Medvedev, odali su počast stradalima u borbi za oslobođenje Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednika Vlade Rusije i predsednicu Vlade Srbije, na Novom groblju, dočekali su počasna jedinica garde Vojske Srbije, deca iz Ruskog doma u Beogradu i predstavnici ruske organizacije "Volonteri pobede" sa koordinatorima iz Srbije, a reč je o organizaciji koja pomaže veteranima koji su oslobađali Beograd i Evropu od fašista u Drugom svetskom ratu.

Uz intoniranje himni Srbije i Rusije, Brnabić i Medvedev su najpre položili vence na Spomenik oslobodiocima Beograda 1944, na jednom od venaca je pisalo "Oslobodiocima Beograda predsednik vlade Ana Brnabić", a na drugom, na ruskom jeziku, "Od predsednika vlade Ruske Federacije".

Dvoje premijera zatim su položili vence i na Spomenik crvenoarmejcu, koji je podignut u čast ruskih vojnika palih za slobodu Beograda.

Na jednom vencu je pisalo "Hrabrim ruskim saborcima predsednik vlade Ana Brnabić", a na drugom, na ruskom, "Od predsednika vlade Ruske Federacije".

Premijeri dve zemlje su se potom upisali u knjigu počasnih gostiju.

Izvor: Танјуг

venciBrnabićMedvedev
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva