:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2020   20:42

0

158

Brnabić i Višković o rešavanju testiranja studenata iz Republike Srpske

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su u telefonskom razgovoru istakli zajedničku opredeljenost za pronalaženje najboljeg rešenja u vezi sa besplatnim testiranjem na virus korona za studente iz Republike Srpske koji studiraju u Srbiji, prenosi RTRS.

"Predsednici Vlada Republike Srpske i Srbije zadužili su šefove svojih kabineta i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji da zajednički rade na usaglašavnju i pojednostavljenju procedura testiranja studenata na virus korona kako bi se u najkraćem roku olakšao dolazak studenata iz Republike Srpske na fakultete u Srbiji, a radi lakšeg i bezbednijeg završavanja studentskih obaveza", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošcu.

Jedno od rešenja na kojem ce se raditi kako bi se studentima omogucio što skoriji odlazak u Srbiju na fakultete je i mogucnost besplatnog testiranja na virus korona po dolasku u Srbiju uz određene mere nadležnih institucija.

Studenti se za više informacija u vezi sa procedurama i besplatnim jednokratnim testiranjem na virus korona, mogu obratiti u resornim Ministarstvima u Vladi Republike Srpske i Vladi Republike Srbije, Udruženju studenata iz Republike Srpske sa sedištem u Novom Sadu, kao i zaposlenima u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu, navodi se saopštenju.

Viškovic i Brnabić razgovarali su i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj i Srbiji.

Višković je zahvalio Brnabić na dosadašnjoj podršci i pomoci koju je Srbija uputila Republici Srpskoj s ciljem jačanja zdravstvenih kapaciteta u borbi protiv virusa korona.

Izvor: Танјуг

BrnabićVišković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva