:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2020   14:12

0

103

Brnabić: Kampanja duga i teška, svi imaju vremena da se pripreme

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da očekuje dugu i tešku kampanju za predstojeće izbore u Srbiji ali i da svi imaju dovoljno vremena da se pripreme.

Premijerka je rekla da je raspisivanje redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora "praznik demokratije".

Brnabićeva je ponovila da će učestvovati i da želi da učestvuje u kampanji, jer je to njena lična želja, obaveza i odgovornost, ali da će, s obzirom na, kako kaže, nikad striktinija pravila u vezi sa funkcionerskom kampanjom, voditi računa i o tome.

"Moj posao ostaje vlada, završavanje našeg mandata. Do poslednjeg dana radimo u interesu građana i privrede, a kampanja u slobodno vreme, uveče, vikendima", rekla je Brnabićeva.

Navela je da je za nju važno da se radi na što većoj transparentnosti izbornog procesa, te istakla da je RIK dobio novi portal gde se jasno, direktno i transparentno mogu proveriti sva dokumenta u vezi sa izbornim procesom, a moguć je uvid u birački spisak.

"Tu su dve važne, nove funkcionalnosti, da se direktno prate sve sednice RIK-a i da se u veče izbora, svi spiskovi sa izbornih mesta mogu preuzeti sa interneta, tako da svi mogu da imaju potpun uvid sa gotovo svih 8.500 biračkih mesta", rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je to rezultat reformi u prethodne tri godine, što je i korak ka transparentnijim izborima.

Fokus na digitalizaciji

Govoreći na zatvaranju Kopaonik biznis foruma, Brnabić je kazala da je prva faza transformacije Srbije počela 2014. godine, dodajući da je fokus od početka ove vlade bio na digitalizaciji.

"Mi nismo slučajno nabasali na digitalizaciju, mi nismo ušli u digitalizaciju zato što je moderna ili zato što je to svetski trend ili je sama po sebi cilj, već zato što je bila najlogičniji sledeći korak", rekla je Brnabićeva.

Jedan od glavnih razloga za uspeh završetka prve faze Brnabić kaže da je bio zaslužan aranžman sa MMF-om, čiji su eksperti, ističe, pomogli Srbiji da se izgradi kao kredibilna zemlja.

Druga faza transformacije Srbije, dodaje Brnabić, počela je 2017. godine i njen glavni fokus je na digitalizaciji.

Ne očekujem da odluka Etihada utiče na Er Srbiju 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da ne očekuje da će odluka kompanije "Etihad", da rasproda deo flote i smanji svoje učešće u ćerkama kompanijama u svetu, uticati na poslovanje domaćeg avio-prevoznika "Er Srbije".

Kompanija "Etihad" je nedavno objavila da će rasprodati deo flote i da će smanjiti učešće u ćerkama kompanijama.

"Mi imamo još više novih pravaca, posebno iz Niša. Imamo pravac sa Aerodroma Morava u Kraljevu", rekla je Brnabićeva i navela da je adresa za sva ostala pitanja na tu temu kompanija "Er Srbija", koja je, kako je rekla, "kompanija za sebe".

Izvor: Танјуг

Brnabićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva