:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 18, 2020   15:06

0

644

Brnabić: Krizni štab sutra o otvaranju administrativnih prelaza (video)

Temu otvaranja administrativnih prelaza pokrenuću sutra na republičkom kriznom štabu, izjavila je Televiziji Most predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Što se tiče saradnje sa Prištinom, rekla je da je zadovoljna što je Srbija bila u prilici da, uprkos teškim okolnostima, pomogne skoro svima u regionu, pa i stanovništvu Kosova i Metohije, pre svega izvozom medicinskog materijala i životnih namirnica, ali i donacijama.

 

"Instistiraću da se to reši što je pre moguće, to nam je u najvećem interesu. Videćemo da sutra to rešimo", rekla je Brnabić novinarima.

Na pitanje o odnosima Beograda i Prištine tokom krize izazvane koronavirusom, Brnabić je kazala da se Srbija tokom čitave krize trudila da ima dobru regionalnu saradnju i podrži sve regionalne partnere, bez obzira na razlike i konfrontacije, ističući da je u prethodna dva meseca najvažnije bilo sačuvati živote i zdravlje ljudi.

Srbija je, kaže, u teškim okolnostima pomagala svima u regionu kroz kontinuirani izvoz kiseonika, donaciju testova, izvoz brašna i ostalih prehrambenih proizvoda.

Premijerka je kazala da je tokom krize postojala određena komunikacija sa Prištinom, te da se vlada trudila da ti odnosi budu bolji nego inače, u interesu života i zdravlja ljudi.

"Ne bih govorila kako je Priština na to reagovala, to nije važno, već kako smo mi reagovali i kakvo smo lice pokazali. Kada smo donirali 1.000 testova Prištini, nismo želeli da ubiramo političke poene. To je bila još jednom pružena ruka regionu", rekla je Brnabić.

Izvor: TV Most

Ana BrnabićKosovo i Metohijaadministrativni prelaz
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva