:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 27, 2019   13:01

0

434

Brnabić: Ministar Popović da sprovodi politiku Vlade ili da je napusti

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Nenad Popović u današnjoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član. Brnabić podseća da on kao ministar bez portfelja nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije.

"Ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar u Vladi je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju su slobodni da je napuste", navela je predsednica vlade u izjavi za javnost.

Ona podseća da je prva rečenica u njenom ekspozeu, odnosno programu Vlade koji je Skupština usvojila kada je glasala za ovu Vladu, a u vezi naše spoljne politike, da EU ostaje naš strateški prioritet i cilj.

"Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i nikada nije dolazila u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu", zaključila je predsednica vlade Ana Brnabić.

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) i ministar Nenad Popović ocenio je danas da je Briselski sporazum mrtav, da evropskih integracija više nema, i da srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu.

Izvor: T a n j u g

BrnabićPopovićVlada SrbijeministarBriselski sporazumEU integracije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva