:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Jun 17, 2019   7:51

0

241

Brnabić na konferenciji o zaštiti intelektualne svojine

Predsednica Vlade Ana Brnabić učestvovaće danas u Banjaluci, na regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak".

O pretnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine govoriće i premijer Republike Srpske Radovan Višković kao i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Srbije Mladen Šarčević, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Prisutnima će se obratiti i ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđan Rajčević, predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stručne javnosti iz regiona.

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

U okviru konferencije biće održana tri panela i to "Medijski monopol na Zapadnom Balkanu: Koja je uloga države", "Intelektualna svojina i telekomunikacije danas" i "Autorska prava i savremena piraterija".

Konferenciju organizuje regionalna think-tank organizacija Institut za javnu politiku, a održava se kao deo foruma "Balkan perspectives today", čiji je cilj da pruži stručnu podršku procesu evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Izvor: Танјуг

BrnabićBanjalukaintelektualna svojina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva