:

:

TV Most

Foto: Arhiva

clock

Oktobar 25, 2019   13:34

0

222

Brnabić na ručku sa Medvedevim

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvuje radnom ručku koji je u Skolkovu, na oko 20 kilometara od Kremlja, organizovao predsednik Vlade Rusije Dmitrij Medvedev za šefove delegacija učesnika sednice Evroazijskog međuvladinog saveta.

Brnabić za stolom sedi pored Medvedeva, a kasnije će sa njim imati i bilateralni sastanak.

Inače, Skolkovo se nalazi u Moskvskoj oblasti, i tu se razvija "inovacioni grad" na oko 400 hetara. Plan je da se tu nastani oko 50.000 ljudi.

Fondacija Skolkovo se sastoji od četiri entiteta, Inovacionog centra Skolkovo sa više od 1.000 startap kompanija, koji će Brnabić posetiti posle ručka sa Medvedevim, Tehnoparka Skolkovo, Tehnološkog univerziteta Skolkovo i Skolkovo sitija.

Prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu među potpisanim sporazumima je i onaj sa Univerzitetom Skolkovo, koji je jedan od najvažnijih ruskih centara za razvoj mladih inženjera i tehnoloških startapova.

Srbija je ranije sa rukovodstvom Skolkova razgovarala da srpske inovacione kompanije budu prisutne u njihovom inovacionom centru, kao I da učestvuju u konkursima i programima koje finansiraju Skolkovo i drugi ruski investicioni fondovi.

Inače, Skolkovo čak daje vize po ubrzanoj proceduri za inženjere iz celog sveta koji tamo nameravaju da rade ili otvaraju svoje startap kompanije.

Izvor: Танјуг

BrnabićMedvedevručak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva