:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2020   15:26

0

115

Brnabić: Nastavljamo sa projektima unapređenja životne sredine

Premijerka Ana Brnabić obišla je kontrolnu zgradu i postrojenje u fabrici za preradu otpadnih voda u Raški i poručila da vlada nastavlja sa projektima unapređenja i zaštite životne sredine.

Ana Brnabić je izjavila da vlada sistemski planira projekte zaštite i unapređenja životne sredine, što pokazuje i projekat u Raški.

"Jedan od fokusa jeste prečišćavanje otpadnih voda, kako bi sačuvali reke za generacije koje dolaze", rekla je premijerka.

Zahvalila je partnerima iz EU na finansiranju i navela da je sufinansiranje Srbije bilo 10 odsto u oblasti infrastrukturnih radova i 18 procenata u opremi.

Projekat je vredan više od šest miliona evra i veoma je značajan za zaštitu životne sredine ne samo za taj grad već i za područje sliva Zapadne Morave.

Finansiran je iz pretpristupnih fondova EU – IPA 2013. godine.

Prva "Samousluga za mlade" u Srbiji

Premijerka Brnabić je potom u Raški prisustvovala otvaranju "Samousluge za mlade", čiji je cilj da mladi što lakše i brže dođu do zaposlenja.

Projekat, čija je vrednost 4,7 miliona evra, finansira Evropska unija, a sufinansira Vlada Srbije.

Mladi će u "Samousluzi za mlade", na jednom mestu dobiti informacije kako da iskoriste svoje veštine, ali i kako da steknu nova znanja.

Raška je prvi grad u kome se otvara "Samousluga za mlade", a projekat će početi u još 35 opština u Srbiji.

Izvor: RTS

Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva