:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Februar 07, 2019   19:50

0

227

Brnabić: Ne odustajemo od borbe za bogatiju i pristojniju Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je u Vranju da Vlada i predsednik Aleksandar Vučić neće odustati od borbe za bolju, bogatiju i pristojniju Srbiju, kao i da će nastaviti da grade zemlju "ciglu, po ciglu, sprat po sprat", kao što su radili od 2013. godine.

"Cilj nam je normalna, pristojna Srbija u kojoj se ne mrze i ne vređaju oni koji misle drugačije, u kojoj se žene ne nazivaju najgorim imenama, u kojoj se na ulici ne iznose vešala. Želimo da Srbija bude zemlja škola, radnih mesta, odgovornih vlasti... Borićemo se za bolju Srbiju", poručila je premijerka.

Brnabić je na skupu koji se odžava u okviru kampanje "Budućnost Srbije" navela da se prošlost ne sme zaboraviti i da je predsednik Srbije kampanju pokrenuo kako bi se podsetili kako je bilo do 2012. godine i uporedili sa tim kako je danas.

Kako je navela, sa Vučićem se nije uvek slagala i nije mislila o svemu kao on, ali kada je preuzeo mesto predsednika Vlade videla je u njemu drugačiju energiju, iskrenu želju da menja Srbiju, kao i hrabrost da preuzme odgovornost za sprovođenje neophodnih i teških reformi, o kojima su pre njega samo pričali.

Podsetila je da je 2013. Srbija bila na ivici bankrota i istakla da je to bila posledica neodgovorne politike prethodnog režima predvođenih Borisom Tadićem, Draganom Đilasom i Vukom Jeremićem.

"Oni se danas predstavljaju kao alternativa, kao da mi nemamo pamćenje. To su ljudi kojima je danas partner Boško Obradović koji je na prošlim izborima vodio kampanju protiv njih, da se ne vrate, a sada se zajedno bore da se vrate i što duže ostanu na vlasti", navela je premijerka.

Kazala je da je tek 2014. godine počelo ozdravljenje Srbije, a predsednik Vučić sproveo je jednu od najboljih fiskalnih konsolidacija u svetu, što je ocena MMF-a i Svetske banke.

"Srbija je 2012. bila rame uz rame sa Sirijom, Eritrejom, a danas je sa Izraelom, Belgijom, Italijom. Mi se nerviramo što nismo više učinili, a oni se nisu nervirali ni kada smo bili kao Eritreja", navela je Brnabić i dodala da je Srbija poslednjih par godina postala privlačna destinacija za strane investitore.

Podsetila je da je 2012. godine nezaposlenost iznosila iznad 25 odsto, dok je danas 11, kao i da je tada više od polovine mladih bilo bez posla, 51 odsto, a danas ih je 25.

Povezali smo državne institucije, kazala je Brnabić i dodala da je to učinjeno kako bi država postala servis građana, što i treba da bude.

Minimalna cena rada povećana je za vreme vladavine današnje opozicije povećana samo dva odsto, dok je u periodu od 2013. godine do danas povećana za 42 odsto.

Dok su Đilas, Tadić, Jeremić i ostali radili na urušavanju kulture, aktuelna vlast je u poslednjih nekoliko godina otvarala muzeje koji su decenijama bili zatvoreni, rekla je Brnabić i najavila da će ove godine biti otvoreno pozorište "Bora Stanković" u Vranju.

Rekla je i da je prethodna vlast ukinula stipendije za mlade doktore što je mnoge mlade ljude oteralo iz zemlje.

"Nije to bilo neznanje, nego bahatost i neodgovornost. Sve što smo počeli da radimo, morali smo da krenemo od nule. Gasili smo požar na kući, popravljali temelj, stavljali stvari na svoje mesto, pa tek onda počeli da gradimo", kazala je Brnabić u Vranju i dodala da će i dalje nastaviti da rade na razvoju i napretku Srbije.

Kako je navela, teško joj je da objasni i najbližima koliko je bila sravična situaciju u zemlji pre Vučića i dodala da joj je čast da služi Srbiji i njenim građanima i da radi rame uz rame sa predsednikom Vučićem.

Izvor: RTV, T a n j u g

VranjeBudućnost SrbijeBrnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva