:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 28, 2020   19:28

0

99

Brnabić: Ne vodimo funkcionersku kampanju, radimo svoj posao

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da ona ne vodi funkcionersku kampanju, već da uvek radi svoj posao, dodajući da su oni koji danas prigovaraju predstavnicima vlasti da vode funkcionersku kampanju, to i sami činili kada su bili na vlasti i da su upravno oni ti koji su doneli izborne zakone na koje danas imaju primedbe.

"Ako neko govori da je neko sve vreme u kampanji, kao što govore za Aleksandra Vučića i SNS, logički, ako ste uvek u kampanji, onda nikad niste u kampanji. Nemoguće je da je neko uvek u kampanji, to onda znači da radi svoj posao”, rekla je Brnabić u emisiji Fokus TV B92.

Ona je ponovila da je predsednik Vučić tokom kovid krize obilazio žarišta, što je, kaže, njegov posao i izraz solidarnsoti sa građanima, te dodala da bi ga kritikovali i da nije išao nigde, jer bi mu tada prigovarali da ga “nigde nema” u vreme krize.

“Najbolje je da radite ono što je u interesu građana. To radi predsednik, radim ja, ceo tim. I da se ne obazirete na stalne upadice sa strane ili optužbe ili bacanje malog blata, već da se borite, a građani će odlučiti da li ste radili svoj posao. Ne vodimo kampanju radimo posao i moje gostovanje ovde nije kampanja”, rekla je Brnabić.

Dodala je da u kampanji ne učestvuje kao premijerka, već kao Ana Brnabić, kao članica da podrži SNS i njenu listu, ali da to radi posle radnog vremena, vikendom i da troškove toga pokriva sama.

“Ti koji nas danas optužuju za fukncionerske kampanje su svi do jednog bili na vlasti i vodili funkcionerske kampanje, i za to je bilo u redu. Svi koji se danas žale na uslove, žale se i EP, a verujem da nijednom u pismo evroparlamentarcima nisu pomenuli – ‘da, ja sam bio taj koji je te zakone izglasavao”. Zakoni su isti kao 2012. godine, ali sada im ne odgovoravaj”, rekla je Brnabić.

Na pitanje u vezi sa izveštajem REM-a, u kojem se navodi da je SzS dobio najviše prostora, a što su “pojedini analitičari nazvali propagandni izveštaj”, Brnabić kaže da kad god neko čuje nešto što mu se ne sviđa, onda je to propaganda.

“Moraju da se obrate REM-u, da im objasni. Meni se uzveštaj čini potpuno jasan i nedvosmislen. To što se nekome ne sviđa rezultat ili ne odgovara istini koju oni žele da prikažu, tim gore po istinu”, rekla je Brnabić.

To, dodaje, potvrđuje tezu da u Srbiji postoji sloboda medija i pluralizam, te da svako može da kaže šta misli, da kritikuje vlast i vladu, i da je ovo u potpunosti slobodno društvo.

Na primedbe o spuštanju cenzusa, Brnabić kaže da se prvo govorilo da veći cenzus znači nedovoljnu zastupljenost, a kada se cenzus spusti, onda se kritikuje i taj potez, te da je to dokaz da šta god da se uradi, neko će reći da je trebalo suprotno.

Dodala je da smanjenje cenzusa ide na ruku opozicionim i manjim strankama i potpuno je na štetu najveće SNS, ali će povećati reprezentativnost u parlamentu, ali i navela da će u takvim uslovima biti izazov napraviti većinu, pored više stranaka u skupštini.

Brnabić je navela da je dijalog predsednika sa strankama koje su najavile učešće na izborima rezultiralo još jednom važnom stvari, da potpise ne overava samo notar već i opština.

“Sve je to dobro za ostale liste, ali je na uštrb SNS, ali će sve to omogućiti i jaču demokratiju u Srbiji, i nadam se da će naredni saziv obezbediti jos veću reprezentativnost pogleda, uverenja i stavova građana Srbije”, rekla je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva