:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2021   20:13

0

91

Brnabić o protestu: Kakva zamena teza

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je, komentarišući protest koji se večeras održava u Beogradu, da je reč o "zameni teza".

"Kakva zamena teza - protest protiv nasilja prema onima koji su svima zabranili kretanje?!? Zabranite kretanje, ljudi se pobune, vi protestvujete zato što su se pobunili? Najbolje da vi odredite da li, kada i gde ko može da se kreće, a svi da ćute jer ste vi nadljudi, übermensch?", navela je Brnabić na Tviteru.

Uz to je podelila vest iz lista Danas, koji je objavio da je protest organizovan kao reakcija na, kako je naveo, jučerašnje nasilje usmereno prema građanima koji su juče blokirali saobraćaj širom Srbije.

Građani su se, na poziv više organizacija i političkih partija, okupili na beogradskom Trgu republike, a potom krenuli u protestnu šetnju ka RTS-u.

Oni zahtevaju hitno ukidanje pritvora muškarcu koji je, kako tvrde, juče u Šapcu sprečio da bager pogazi građane.

Demokratija je kada se borite na izborima

Premijerka Srbije i potpredsednica SNS Ana Brnabić saopštila je danas da je demokratija borba na izborima, a ne ograničavanje slobode kretanja.

Brnabić je to rekla komentarišući to što su na izborima za savete Mesnih zajednica, koji su danas održani u opštini Ub, kandidati, koje je podržala SNS, osvojili svih 156 mandata.

"Demokratija je kada se borite na izborima i kada su vam svi izbori važni - od mesne zajednice do predsedničkih izbora. Demokratija nije kada dajete sebi za pravo da drugima ograničavate jednu od osnovnih sloboda - slobodu kretanja. To je fašizam", napisala je Brnabić na Tviteru.

Izvor: Танјуг

BrnabićprotestSNSUb
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva