:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 16, 2020   20:43

0

270

Brnabić obišla Infektivnu kliniku u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, kako bi se upoznala sa stanjem obolelih od korona virusa i uslovima i sredstvima kojima ta ustanova raspolaže za njihovo zbrinjavanje.

 

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović i tim lekara upoznali su premijerku sa stanjem obolelih koji su trenutno smešteni na odeljenju za intenzivnu negu, istakavši da su uslovi za zbrinjavanje pacijenata dobri i da ima dovoljno smeštjnih kapaciteta.

Stevanović je govorio i o velikom broju pacijenata koji se sami pojavljuju u bolnici za blažim simptomima, bez prethodnog uputa epidemiologa.

"Najveći deo njih ne zahteva apsolutno nikakvo testiranje, više su u stvari ljudi uplašeni i imaju neku minimalnu simtomatologiju. To oduzima dosta vremena, ali treba posvetiti ljudima pažnju da budu sigurni da nisu ugroženi", rekao je Stevanović.

Kako je naveo, izuzetno laki slučajevi sa ekstremno blagim simptomima, upućuju se na kućno lečenje, uz obavezujuću preporuku za strogu kućnu izolaciju i brojevima telefona na koje se mogu javiti u slučaju pogoršanja stanja.

Predstavnici Klinike obišli su sa premijerkom i delove te ustanove u izgradnji.

Predsednicu vlade je interesovalo kako napreduju radovi, a direktor Infektivne klinike je rekao da oni napreduju odlično.

Izvor: T a n j u g

Infektivna klinikakoronavirusAna Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva