:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jun 05, 2020   16:11

0

221

Brnabić obišla radove na Palati pravde u Kragujevcu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i državni sekretar u Ministarstvu pravde obišli su dnas radove na izgradnji nove Palate pravde u Kragujevcu, koja predstavlja najveći infrastrukturni projekat koje je Ministarstvo pravde pokrenulo u poslednjih nekoliko decenija koji se u potpunosti finansira iz Budžeta Republike Srbije.

Radove na izgradnji te zgrade, čija je površina 25.000 kvadratnih metara i u kojoj će biti smešteno svih 11 pravosudnih organa, obišao je i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, saopštilo je resorno ministarstvo.

Premijerka je podsetila da je nedavno otvorena rekonstruisana Palata pravde u Beogradu i istakla da je i taj projekat, kao i kragujevačka zgrada, pokazatelj kakva je danas Srbija, koliko može i koliko razmišlja o infrastrukturi u svim oblastima.

„Ponosna sam što ovaj projekat finansiramo potpuno sami iz Budžeta Republike Srbije. Ovo je važna investicija za unapređenje efikasnosti u pravosuđu i radnike u toj oblasti koji rade u neadekvatnim uslovima“, rekla je Brnabić.

Ilić je istakao da je, kada je pravosudna infrastuktura u pitanju, u proteklom periodu kompletno rekonstruisano i dograđeno, sanirano, adaptirano i izgrađeno više od 200.000 kvadratnih metara, u šta je uloženo skoro 12 milijardi dinara.

Državni sekretar je istakao da se izgradnjom Palate pravde u ovom gradu ostvaruje vizija moderne Srbije, vizija Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

On je dodao da je unapređenje pravosudne infrastrukture jedan od glavnih prioriteta Ministarstva pravde, a sve u cilju još boljeg funkcionisanja pravosuđa.

„U 21. veku nije dovoljno da samo zidamo zgrade, već je neopohodno da unapređujemo i sistem e-pravosuđa. Od početka primene Pravosudno-informacionog sistema, sistema za brzu razmenu podataka u pravosuđu, ušteđena je 1,1 milijarda dinara, čime smo već zaradili trećinu ove zgrade“, rekao je Ilić.

Gradonačelnik Nikolić je kazao da je projekat izgradnje Palate pravde u Kragujevcu pokazatelj da je Vlada Srbije prepoznala taj grad kao centar tog dela Srbije.

„U Kragujevcu ne pamtimo kada je Republika ulagala ovoliko novca za projekte u ovom gradu. Možemo da kažemo da se radi o investicijama od preko pola milijardi evra“, naglasio je Nikolić.

Radovi na izgradnji Palate pravde u Kragujevcu počeli su krajem avgusta 2018. godine, kada je ministarka pravde Nela Kuburović položila kamen temeljac, a planirano je da bude završena u roku od četiri godine.

Izvor: Танјуг

BrnabićPalata pravde Kragujevac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva