:

:

TV Most

Foto: Танјуг, arhiva

clock

Avgust 12, 2019   16:31

0

81

Brnabić: Ocena FT potvrda napretka i stabilnosti Srbije

Odluka uglednog britanskog časopisa "Fajnenšel tajms" (Financial Times) da Srbiju po drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija rezultat je sprovedenih reformi i potvrda da je Srbija danas potpuno drugačija zemlja od one koju je ova vlada zatekla 2012. godine, kaže premijerka Ana Brnabić.

Brnabić ističe da je izuzetno ponosna što je član koji je doprineo da se u poslednje tri godine naša zemlja dva puta nađe na listi zemalja među kojima je označena za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija, a u odnosu na veličinu njene ekonomije.

"To govori da su se reforme koje su sprovođene u poslednjih pet godina isplatile, da Srbija mora još mnogo da radi ali da je ovo potpuno drugačija zemlja od one koju smo zatekli 2012. godine", rekla je Brnabić.

Srbija danas ima političku, fiskalnu i finansijsku stabilnost koja je, ističe predsednica vlade, posledica jako teških mera fiskalne konsolidacije koje su sprovedene od 2014.godine.

“Mnogo toga je, dodaje, urađeno i uloženo u poboljšanje poslovnog ambijenta kao i u reformu sistema obrazovanja što je ustvari, kaže, strateška odluka vlade, a koja će omogućiti Srbiji da se ekonomski rast naše zemlje u budućnosti nastavi”, rekla je premijerka.

Ona je čestitala celom timu koji je doprineo da naša zemlja ove godine bude ponovo proglašena za svetskog prvaka u privlačenju SDI među 105 zemalja sveta, Predsedništvu i predsedniku Srbije, resornim ministarstvima, nadležnim institucijama kao što je Narodna banka Srbije zbog toga što su držali fiskalnu, finansijsku i monetarnu politiku i tako omogućili ekonomsku stabilnost zemlje.

"Stvarno velika pohvala za sve nas u Srbiji. Ukupno 107 investicionih projekata koji su nam doneli ovo prvo mesto i praktično nešto što je dobar pokazatelj ali takođe i nešto što zadaje nove standarde za nas u budućnosti", rekla je Brnabić.

Izvor: Танјуг

BrnabićFinanšl tajmsSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva