:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 13, 2022   13:14

0

104

Brnabić: Odluke će se donositi zajedno sa proizvođačima žita

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima Udruženja žita Srbije, a jedna od tema bila je i odluka Vlade o privremenoj zabrani izvoza pšenice, kukuruza i suncokretovog ulja.

Premijerka je predložila da se nastavi analiza trenutne situacije na domaćem tržištu, kada su u pitanju ovi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, nakon čega bi se održao novi sastanak sa predstavnicima Udruženja žita Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je na sastanku kome su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede istakla da je važno da je dijalog sa proizvođačima žita uspostavljen i da će sve buduće odluke donositi zajedno.

Kako je predsednica vlade naglasila, država u potpunosti razume situaciju u kojoj su se našli proizvođači, prerađivači i izvoznici žita i da će država učiniti sve i naći način da pomogne i njima, uz obezbeđivanje maksimalne bezbednosti u snabdevanju građana Srbije.

Naredni susret predstavnika Udruženja žita Srbije i Vlade Srbije planiran je u narednim danima, kada će uz detaljnije i preciznija analize tržišta i informacije moći da se diskutuje o konkretnim načinima rešavanja ovog pitanja, navodi se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

Ana Brnabićžito
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva