:

:

TV Most

Foto: Taнјуг

clock

Decembar 12, 2018   13:53

0

301

Brnabić: Otvaramo radna mesta da podignemo Kulu na noge

Otvaramo nova radna mesta i podižemo Kulu na noge, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas u fabrici „Euroin“.

„Radna mesta su najvažniji zadatak i to je preduslov za bolji život građana, ali je potrebno da imamo i takmičenje između investitora i tako veći izbor radnih mesta“, rekla je premijerka dodajući da očekuje da uskoro u Kuli bude otvoren pogon nemačkog investitora koji je već najavio ulaganje i to novih 300 radnih mesta.

Samo u Vojvodini potpisano je 14 ugovora sa velikim investitorima za 2.200 radnih mesta, navela je Brnabić dodala da će u Sečnju uskoro početi proizvodnja IMT traktora.

„Ulažemo sve više u obrazovanje kako bismo dali šansu mladima i kako bismo napravili transformaciju na ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju“, rekla je premijerka i podsetila da je ekonomski rast Srbije 4,5 odsto, nezaposlenost 11,3 odsto, a javni dug 54 odsto BDP-a.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula Velibor Milojičić rekao je da su protekla tri meseca novi početak za sve građane opštine i podsetio da je u avgustu otvoren prvi pogon u industrijskoj zoni, gde je kompanija „Semeplant“ zaposlila oko 150 ljudi, kao i da je otvoren pogon „Kalcedonije“ gde već radi oko 150 ljudi, a do početka janura biće ih 300.

„U pogonu kompanije Euroin radi oko 70 ljudi, a do kraja prve faze zaposliće se oko 200. Planira se izgradnja drugog i trećeg pogona i onda će zapošljavati 600 ljudi“, rekao je Milojičić i dodao da će tada Kula postati bolje i lepše mesto za život, a mladi prestati da odlaze.

Otvaranju fabrike kompanije Euroin, koja već ima tri pogona u Srbiji – u Ugrinovcima, Feketiću i Kosjeriću, prisustvovao je njen direktor Antonio Kađaro.

Izvor: Танјуг

Ana BrnabićKulaekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva