:

:

TV Most

clock

April 05, 2020   22:02

0

20

Brnabić: Ovo su dani kada društvo pada ili pobeđuje

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija u petoj nedelji epidemije korona virusa i da su ovo dani kada društvo pada ili pobeđuje i apelovala na sve građane da poštuju mere Vlade Srbije, jer svaki pojedinac treba da radi za celo društvo.

"Još jednom apelujem da se poštuju mere, molim vas, ako ne zbog vas, onda zbog solidarnosti sa lekarima, medicinskim radnicima, starijim i hroničnim bolesnicima", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je istakla da je svaki dan tokom kojeg građani ne poštuju mere i preporuke vlade, kada se šetaju i druže, zapravo jedan dan duže u karantinu za građane Srbije starije od 65 godina.

"Svaki dan kad prekršite mere, izađete, družite se, jeste dan duže za vaše roditelje, bake, starije sugrađane da sede u izolaciji. Kada bismo svi postovali sve mere i uradili i nešto dodatno i kada je dozvoljeno kretanje, jer intencija je da se izlazi samo kad se mora - za dve nedelje bismo imali drugačije stanje u kojem bismo eventualno mogli da olakšamo mere", rekla je Brnabić.

Ona je ocenila da građani koji ne poštuju mere vlade, a u 20 sati tapšu lekarima i medicinskim radnicima, pokazuju vrhunac licemerja, sramotu i sebičluk.

"To je šamar u lice lekarima kad izađu sa klinika i bolnica posle smene od 12 i više sati u gužvu gde se svi šetaju, ljudi uživaju, druže se i onda u osam sati čuju aplauz", rekla je Brnabić.

Ona kaže i da je ogromna nesolidarnost prema građanima starijim od 65 godina, koji moraju da sede u potpunoj izolaciji.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva