:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2021   14:42

0

31

Brnabić: Oživljavanje fabrike stakla strateški važno za Srbiju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da država neće odustati od traženja strateškog partnera za fabriku stakla "Paraćin" i istakla da je to jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije kada je reč o toj opštini.

 

Brnabić je kao prioritetni projekat u Paraćinu izdvojila i rekonstrukciju Osnovne škole “Radoje Domanović”, navodeći da je vrednost te investicije 250 miliona dinara.

“Moj kabinet, uz pomoć i podršku predsednika Republike, bavi se srpskom fabrikom stakla ''Paraćin'', od koje nećemo odustati, jer je to strateški važna investicija za celu Srbiju”, rekla je Brnabić u Paraćinu gde je sa ministrom građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović posetila Industrijsku zonu i osnovnu školu.

Brnabićeva je kazala da je fabrika stakla u stečaju, a da će, ako se oživi, Srbija biti izvoznik staklene ambalaže za čitav region.

“U ovom trenutku imamo razgovore sa određenim investitorima, pozvali smo investitore iz celog sveta da dođu da pogledaju finansijske i druge izveštaje i potencijale fabrike stakla, za koje mislimo da su ogromni”, navela je Brnabićeva.

Ona je kazala da je sa rukovodstvom opštine razgovarala o potpunom komunalnom opremanju i sređivanju industrijske zone u Paraćinu.

“Nastavljamo da se borimo za investitore na području opštine Paraćin i očekujemo da se, iz podsticaja koja smo ranije dali za dva investitora, među kojima je i Remaster, zaposli još oko 200 ljudi”, navela je premijerka.

Naglasila je da je prioritet u Paraćinu i rekonstrukcija Osnovna škole “Radoje Domanović” i najavila da će u naredna dva meseca biti raspisan tender za izvođača radova.

Kako je rekla, sa rukovodstvom opštine razgovarala je i o dodatnim projektima koji su bili planirani u okviru budžeta Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kao što su Opšta bolnica, vodovodna i kanalizaciona mreža.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?