:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 25, 2020   12:52

0

59

Brnabić: Park "Mihajlo Pupin" od strateškog značaja za zemlju

Projekat izgradnje industrijskog parka "Mihajlo Pupin" u Beogradu od strateškog je značaja za Srbiju i otvoriće vrata domaćim i stranim stručnjacima iz IKT industrije, kao i startap inovacionim kompanijama, poručila je danas premijerka Ana Brnabić.

 

Ona je učestvovala na vebinaru posvećenom promociji Industrijskog parka "Mihajlo Pupin", koji su organizovali Privredna komora Srbije i kineska građevinska kompanija "Čajna road & Bridž korporejšn " (CRBC).
Brnabić je istakla da je izgradnja parka još jedna karika u lancu sveobuhvatnog čeličnog prijateljstva Srbije i Kine.
"Kompaniju CRBC smo prepoznali kao partnera koji je pouzdan, brz i efikasan i na koga možemo da se oslonimo, zbog čega smo ponosni", istakla je premijerka.
Ona je ukazala da je, pored strateške saradnje sa kineskim kompanijama, koje će dobiti priliku da šire poslovanje, otvaraju istraživačko-razvojne centre u Srbiji i prenose svoje znanje iz oblasti inovacija, od izuzetne važnosti i to što će otvaranje industrijskog parka doprineti tranformaciji srpske ekonomije, modernizaciji i pre svega, ostanku mladih stručnjaka u zemlji.
"Zainteresovani smo da što pre krenemo u izgradnju Industrijskog parka ''Mihajlo Pupin'' i potpišemo ugovore sa njegovim budućim stanovnicima", rekla je Brnabić.
Premijerka je navela da se Srbija trudi da u ekonomiji i spoljnoj politici uspešno drži otvorena vrata prema svetu, jer se pokazala kao jedna od retkih zemalja u kojima se Istok i Zapad uspešno sreću.
Na konferenciji su učestvovali i ambasadorka Kine Čen Bo, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, predstavnici kompanije CRBC, predstavik PKS Mihajlo Vesović, kao i predstavnik Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva