:

:

TV Most

clock

Novembar 11, 2019   13:49

0

92

Brnabić: Pobeda politike fokusirane na budućnost

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je povlačenje priznanja nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Gane ogroman uspeh i veliki rezultat politike kontinutiteta i orjentisanosti ka budućnosti.

"To je veliki uspeh politike koju vodimo poslednjih pet godina, kontinuirane, jasne politike, pune fleksibilnosti, tolerancije, da želimo da se orjentišemo ka budućnosti, da smo spremni da razgovaramo o rešavanju kosovskog problema. To sve više zemalja prepoznaje i želi da povlači priznanje dok traje dijalog, kako ne bi dale podršku jednoj strani", rekla je Brnabić novinarima u Berlinu.

Kazala je da je politika priznanja bila pogrešna politika koja je bila u skladu sa lošom politikom tadašnje Srbije.

"Sada imamo drugačiju, kontinuiranu i stabilnu politiku koja daje rezultate", podvukla je Brnabić.

Ukazala je da je Gana jedna od najvažnijih zemalja i strateških partnera u Africi, koja je izuzetno važna u međunarodnim okvirima i odnosima.

"Ovim Gana šalje signal svima širom sveta da razmisle kako se postavljaju prema ovom pitanju kada imate jednu stranu-Beograd, koji daje signale da je spreman na hrabre korake kako bi doprinero regionalnoj stabilnosti, stabilnosti Evrope, a samim tim i u svetu i Prištine koja je protiv bilo kakvih razvgovora, vodi politku koja se bazira samo na barijerama, protekcionizmu, zatvaranju slobodnog protoka ljudi i robe, ne daje pozitivne poruke za buducnost pre svega svojim građanima", ukazala je Brnabić.

Ponovila je da je to velika pobeda politike Srbije i izrazila nadu da će se tako nastaviti.

Izvor: Танјуг

BrnabićGanaKiMpovlačenje priznanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva