:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jul 30, 2021   14:49

0

23

Brnabić: Podrška Nemačke u reformskom procesu i evropskim integracijama od izuzetnog značaja za Srbiju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa državnim sekretarom nemačkog Ministarstva spoljnih poslova Migelom Bergerom o unapređenju bilateralnih odnosa dve države, reformskom procesu u Srbiji, njenim evropskim integracijama, kao i o unapređenju saradnje u regionu Zapadnog Balkana.

 

Evropske integracije su strateški cilj i ključni prioritet Srbije, istakla je predsednica vlade i dodala da očekuje da će tokom slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije biti otvorena još dva klastera, što bi, kako je objasnila, bio pozitivan signal za našu zemlju i čime bi se adekvatno valorizovali do sada preduzeti reformski koraci Srbije.

Istakla je da je podrška Nemačke u reformskom procesu i evropskim integracijama od izuzetnog značaja za Srbiju, saopštila je pres služba Vlade Srbije.

Kada je u pitanju vladavina prava, objasnila je da je ta oblast jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije i da je vlada u prethodnom periodu demonstrirala svoju posvećenost daljem sprovođenju reformi, kako bi pravosuđe i njegove institucije bile odgovorne, efikasne i nezavisne.

Govoreći o prilikama u regionu, predsednica vlade je naglasila da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine, važnog za stabilnost celokupnog regiona, ali je dodala da postoji velika zabrinutost zbog aktuelne situacije i najnovijih pritisaka Prištine na srpske povratnike.

Predstavnik nemačkog šefa diplomatije istakao je značaj dijaloga između Beograda i Prištine i naveo da će Nemačka nastaviti da pruža punu podršku ovom procesu, kako bi se pronašlo konstruktivno rešenje, navodi se u saopštenju.

Državni sekretar Berger istakao je da Nemačka već konstatuje pozitivne korake koje Srbija sprovodi u fundamentalnim oblastima, ali i da će nastavak reformi, a koje zahtevaju, pre svega, vreme i posvećenost, doneti ključne benefite građanima Srbije.

On je naglasio da će Nemačka nastaviti da pruža punu podršku Srbiji na evropskom putu.

Kada je u pitanju saradnja u regionu, na sastanku je istaknuta važna uloga i doprinos Nemačke unapređenju saradnje u regionu Zapadnog Balkana, pre svega, kroz inicijativu „Berlinski proces“. Predsednica Vlade je apostrofirala posvećenost Srbije stvaranju Zajedničkog regionalnog tržišta i značaj koju pridajemo inicijativama koje za cilj imaju jačanje stabilnosti, prosperiteta i ekonomskog povezivanja u regionu, dodaje se u saopštenju.


 

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?