:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 26, 2021   13:46

0

50

Brnabić: Pomoravlje postaje dobra destinacija za investiranje

Nakon današnjeg otvaranja fabrike indijske kompanije “Matherson” u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

 

Na otvaranju fabrike u Ćupriji, koja će proizvoditi delove za enterijer automobila kao što su Audi, Porše, BMW, Brnabić je poručila da Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i da je jako važno da u taj deo Srbije dolaze investitori.

Ona je zahvalila predstavnicima kompanije “Motherson” što su prihvatili predlog države da u tom mestu otvore novu kompaniju i na taj način pomognu u smanjenju broja nezaposlenih, i istakla da je uverena da će biti pođednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Grupi u Smedervu.

“Kada sam ulazila u fabriku videla sam natpis: ''Ponosni smo što smo deo Srbije''. I mi smo ponosni što vas imamo u Srbiji, hvala vam na svemu što ste uradili za moju zemlju i što ste dali šansu Ćupriji”, poručila je Brnabić rukovodicima kompanije “Motherson”.

Podsetila je da je ta kompanija u Srbiji prisutna od 2017. godine, kada je odlučila da preuzme PKC Grupu u Smederevu, dodajući da su za ovo kratko vreme uradili mnogo za Srbiju.

Brnabić je navela da su proširili poslovanje u Smedervu, da u tom gradu zapošljavaju skoro 4.000 ljudi, da su otvorili novi pogon u Ćupriji u kojem će do kraja 2025. godine biti zaposleno oko 500 ljudi.

Premijerka je istakla da Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju, dodajući da će uskoro država imati odlične vesti za Paraćin.

“To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac koji će pozicionirati Ćupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije”, naglasila je Brnabić.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva