:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 01, 2019   14:33

0

298

Brnabić: Ponosna sam na naš sistem vojnog obrazovanja

Usavršavanje osme klase Visokih studija bezbednosti i odbrane (VSBO) počelo je danas, a predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je ponosna na naš sistem vojnog obrazovanja i polaznicima poručila da će oni u narednoj deceniji politički i profesionalno biti odgovorni za razvoj sistema bezbednosti.

Premijerka je na svečanosti u Domu garde uručila srednjovekovne srpske mačeve polaznicima prethodnih klasa među kojima su, osim oficira Vojske Srbije i policijskih generala, i aktuelni ministri odbrane, policije i finansija Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i Siniša Mali.

Brnabić je, kao izaslanica predsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakla da bezbednosni izazovi i rizici danas traže jedinstven pristup u oblasti spoljne i ekonomske politike, unutrašnje bezbednosti, politike odbrane i svih društvenih oblasti.

"Zato su polaznici nove, osme klase, ne samo oficiri Vojske Srbije, već i visoki državni funkcioneri iz institucija koje kreiraju i sprovode politiku odbrane i bezbednosti", rekla je Brnabić.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo što se na VSBO, osim predstavnika Srbije, usavršavaju i polaznici iz zemalja regiona kao što su Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija, ali i drugih zemalja kao što je Alžir.

"Svi oni se školuju zajedno sa kolegama iz naše zemlje i to je jedna od potvrda kvaliteta i poverenja koje imaju nasUniverzitet odbrane i nase vojno-obrazovne institucije", naglasila je Brnabić i dodala da je to, takođe, i potvrda da regionalna bezbednost zavisi upravo od dobresaradnje svih međunarodnih subjekata.

Brnabić je čestitala polaznicima 8. klase što su odabrani da se usavršavaju na VSBO i istakla da će biti privilegovani korisnici usluga i kapaciteta koje pružaju Ministarstvo odbrane i druga ministarstva i agencije Vlade Srbije, ali i izabrani profesori fakulteta iz Srbije i inostranstva.

"Kao predsednica Vlade, ponosim se Vojskom Srbije, našim sistemom vojnog obrazovanja i vama garantujem moju ličnu podršku u daljem napredovanju", poručila je premijerka na svečanosti kojoj je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Diplomu VSBO do sada je stekao 101 polaznik, a ove godine u novoj klasi je njih devet - pet iz državnih struktura i vladinih institucija, tri iz Vojske Srbije i jedan iz oružanih snaga BiH.

Izvor: Танјуг

BrnabićVulinStefanovićSiniša Malivojno obrazovanjeSrbijaVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva