:

:

TV Most

Foto: Vlada Srbije

clock

Maj 25, 2023   19:55

0

64

Brnabić pozvala građane na skup ,,Srbija nade”: Da pokažemo jedinstvo i snagu

Premijerka Ana Brnabić pozvala je sve građane, kako je rekla, bez razlike, na skup u petak 26.maja ispred Doma Narodne skupštine.

U ovim teškim trenucima pozivam građane, bez ikakve razlike, da se vidimo u petak 26.maja, da se nađemo ovde na platou ispred skupštine, da se okupimo na skupu ,,Srbija nade", da pokažemo jedinstvenu i snažnu Srbiju, nedeljivu, da nećemo pristati na deljenje našeg naroda i politizaciju tragedija koje su nas zadesile, da ćemo umeti da sačuvamo Srbiju od svega u teškim trenucima da pokažemo da Srbija ne sme da stane”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije.

Tokom polemike sa Obradovićem u delu sednice skupštine kada vlada odgovara poslanicima, Brnabić je rekla da se svako njegovo izlaganje svede na traženje tehničke vlade.

,,Čuli ste da se svako obraćanje svede na hoćemo vlast bez izbora. Nikakav problem nisu izbori, da podnesemo političku odgovornost, niti su protesti problem, ali vlast se menja na izborima”, rekla je Brnabić.

Premijerka je rekla da nema ni policije na protestima, već samo kada neko pokuša da upadne u institucije.

,,Kao kada vi pokušate kao poslanik da nasilno uđete u skupštinu u kojoj ste poslanik, napadnete policiju sa ostalim siledžijama koje ste doveli, koristite zastavu kao običan štap kako bi nasilno seli u klupe i na silu oteli vlast, ne od nas, nego od građana”, rekla je ona.

Brnabić je kazala da su građani Srbije koji su učestovali na demokratskim izborima velikom većinom rekli koga žele da vodi Srbiju.

,,Vlast će se menjati na izborima. Nemoguće je, ali apsolutno je nemoguće i prestanite da se nadate i verujete da ćete biti vlast, a da vas narod nije izabrao”, poručila je Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić uputila je i na Instagramu poruku građanima Srbije,  u kojoj je navela da je vreme da se pokaže jedinstvo i da postoje stvari koje su važnije od​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ politike.

,,Nikada nismo i nikada nećemo odustati od uspešne i jake Srbije. Sada je vreme da budemo ujedinjeni, sada je vreme da se ne delimo. Sada je vreme da pokažemo da ima stvari koje su važnije od politike. Zato vas pozivam da dođete sutra, 26. maja, na plato ispred Narodne skupštine, kako bismo pokazali svima da Srbija ne sme da stane!", poručila je Brnabić.

Izvor: T a n j u g ; foto: Vlada Srbije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva