:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2023   15:57

0

141

Brnabić pozvala Konakovića da razmotri pristupanje BiH "Otvorenom Balkanu"

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić pozvala je danas ministra spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića da razmotri pristupanje te zemlje Inicijativi "Otvoreni Balkan".

Ona je, tokom susreta u Beogradu, istakla da bi članstvo BiH u ovoj inicijativi doprinelo jačanju ekonomske saradnje i ekonomskom boljitku svih građana regiona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijerka Brnabić i ministar Konaković su, kako se navodi, razgovarali o unapređenju bilateralnih odnosa, ekonomskoj i regionalnoj saradnji, infrastrukturnim projektima i političkom dijalogu.

Brnabić je ocenila da su ekonomski odnosi dobri, ali da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblastima infrastrukture i energetici u kojima vidi posebno veliki potencijal za saradnju, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijerka je čestitala ministru spoljnih poslova BiH na dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ocenivši da je to dobar signal za čitav region i dodala da je Srbija spremna da Bosni i Hercegovini pruži svu neophodnu pomoć na tom putu koji je, kako je ocenila, složen i dugotrajan.

Premijerka je ukazala da se lično zalaže za jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine poručio je da dve zemlje treba da dostignu pun potencijal ekonomske saradnje koja je, prema njegovoj oceni, ključ napretka i ostanka stanovništva u regionu, dodaje se u saopštenju. 

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

BrnabićKonakovićBiHOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva