:

:

TV Most

clock

Oktobar 13, 2021   11:47

0

265

Brnabić pozvala međunarodnu zajednicu da reaguje

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je danas međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i "zauzdaju" premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

Ona je to izjavila povodom upada Kosovske policije u severni deo Kosovske Mitrovice i pretresa gradske apoteke, poslovnog, stambenog prostora, skladišta robe, što je uznemirilo građane koji su izašli na ulice u znak protesta i zabrinutosti.

"Situacija je više nego dramatična i ovo je poslednji trenutak u kojem je neophodna jasna reakcija kako bi se zaustavila ludačka politika koju sprovodi Priština. Ovakvo ponašanje je prevršilo svaku meru i dovodi nas na ivicu haosa", rekla je Brnabić, navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Napeto na severu KiM, tragovi sukoba na ulicama Zvečana i Mitrovice

Tragovi sukoba vidljivi su na ulicama severne Kosovske Mitrovice, nekoliko vozila je zapaljeno.

Situacija je mirna, ali napeta, blokirana je centralna raskrsnica u severnom delu Kosovske Mitrovice. Specijalne jedinice koje su ranije danas krenule prema severnom delu grada, vratile su se u bazu, prenosi RTS.

Sukoba je bilo i u Zvečanu, policija je koristila suzavac i šok bombe, ali iz vatrenog oružja je ranjen mladić srpske nacionalnosti. On je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici gde lekari pokušavaju da mu izvade metak iz predela leđa.

Nemira je bilo i na putu prema Zubinom Potoku. 

Izvor: Танјуг, RTS

KiMSeverna MitrovicaROSUBrnabićKFORNATOakcija kosovske policije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva