:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jul 19, 2019   12:30

0

221

Brnabić: Prijateljstvo i razumevanje u odnosima sa Argentinom

Premijerka Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Argentine u Srbiji Estanislaom Savelsom da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju.

Predsednica Vlade zahvalila je ambasadoru na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na aktivnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Ambasador Savels potvrdio je da Srbija može da računa na dalju podršku Argentine u međunarodnim organizacijama i u skladu sa međunarodnim pravom.

Razgovarano je i o mogućnostima za saradnju u poljoprivredi, na polju zaštite životne sredine, kao i drugim oblastima, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima. 

Govoreći o saradnji u oblasti poljoprivrede, Savels je objasnio da Argentina nastoji da pospeši svoju proizvodnju primenom savremenih tehnologija, i da bi ovakva iskustva i saradnja umnogome pomogla i Srbiji da iskoristi svoje poljoprivredne potencijale.

Premijerka Brnabić još jednom je poželela dobrodošlicu i uspešan diplomatski mandat ambasadoru Argentine i istakla važnost zajedničkog rada na daljem razvoju odnosa naše dve države.

Izvor: T a n j u g

BrnabićSavelsSrbijaArgentinasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva