:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 14, 2019   16:51

0

199

Brnabić: Priština ne razmišlja o dijalogu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa generalnim direktorom Forin ofisa za politička pitanja Ričardom Murom koji je istakao da je neophodno nastaviti napore na traženju načina da se dođe do kompromisnog rešenja za KiM.

Premijerka je istakla da su uvođenje taksi, formiranje kosovske vojske i izglasavanje platforme potezi kojima Priština pokazuje da ne razmišlja o dijalogu i da odbacuje svaku mogućnost traženja kompromisnog rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ponašanje Prištine, prema rečima Brnabić, utiče negativno na život svih građana na Kosovu i Metohiji bez obzira na nacionalnost, ali i na stabilnost celog regiona. 

Takvi potezi su kontraproduktivni, naglasila je premijerka, izrazivši istovremeno nadu da će doći do adekvatnih pritisaka iz Međunarodne zajednice koji bi vodili ka ukidanju taksi i stvaranju uslova da se dijalog nastavi. 

Brnabićeva je takođe izrazila zahvalnost Velikoj Britaniji što je spremna da i dalje, putem Fonda za dobru upravu pomaže projekte koji se odnose na neophodne reforme koje će ubrzati proces evrointegracija. 

Premijerka je takođe izrazila spremnost Srbije da nakon Bregzita redefiniše i unapredi ekonomske odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom, navodi se u saopštenju.

Izvor: RTS

Ana BrnabićRičard MurKiMDijalog
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva