:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 29, 2019   10:21

0

254

Brnabić: Priština prekršila SSP, Evropska komisija mora da reaguje

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je SSP koji je Priština potpisala uvođenjem taksi, direktno prekršen te da će se sada videti da li će nova Evropska komisija na to reagovati.

“Evropska komisija ima mehanzime i mora da reaguje. Ako ne raguje, onda pretpostavljam da svako moze da krši SSP  bez posledica” rekla je Brnabić za TV Pink uz ocenu da je bivša EK ostavila novoj više otvorenih pitanja među kojima je i pitanje KiM.

Ona je u osvrtu na jučerašnji sastanak u Santanderu sa ministrom spoljnih poslova  Španije Žozepom Borelom, koji slovi kao budući šef diplomatije EU, rekla da očekuje da on kao iskusan diplomata, operativan i direktan u svakom slučaju može da pomogne EU i procesu dijaloga Beograda I Prištine.

Na komentare da će Borel moguće biti pristrasan jer je iz zemlje članice EU koja nije priznala nezavisnost Kosova premijerka je uzvratila kontrapitanjem, da li su onda bili pristrasni oni koji su bili iz zemalja koje su tu takozvanu nezavisnost priznale

“Stav EU je neutralan” dodala je Brnabić i ocenila da je, ako Borel bude potvrđen kako novi šef diplomatije EU, to biti dobra stvar jer će on biti posvećen pronalaženju rešenja.

Ona je ponovila da treba imati dve važne stvari u vidu, a prva je ta da je Priština potpisala Briselski sporazum, a nije ispunila svoje obaveze, te da je potpis na taj sporazum stavio i predstavnik EU.

“Ako su ozbiljnii I posvećeni  vladavini prava morali bi da urade nešto da Priština ispuni svoje oabveze” rekla je Brnabić i dodala da je tu i kršenje SSP od strane Prištine na koje EK mora da reaguje.

Izvor: Kosovo Onlajn

BrnabićSSPPrištinaEUEvropska komisijatakse
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva