:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 18, 2019   12:28

0

167

Brnabić: Putinova poseta ne može da zasmeta Briselu

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.

"Apsolutno ne može da zasmeta. Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU", rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li poseta Putina može da zasmeta Briselu, a nakon uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU.

"Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je čini mi se svakako važna EU", kazala je Brnabić tokom uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU. 

Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rešenje koje Beogradu odgovara, rekla je premijerka. 

Ocenila je i da veliku čast predstavlja to što je Putin odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog. 

Upitana da prokomentariše važnost potpisanih sporazuma, Brnabić je kao najvažnije pomenula infrastrukturne sporazume u oblasti železničkog saobraćaja, energetski sporazum u kojem je, za nju, najvažniji proširenje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru. 

"Srbiji će biti potrebno još više gasa zbog veće infrastrukturne mreže", rekla je Brnabić i dodala da su za nju važni i sporazumi koji se odnose na digitalizaciju i inovacije, te da će posebnu pažnju obratiti na ugovor o saradnji sa naučno-istraživačkim centrom Skolkovo.

Ana BrnabićEUVladimir Putin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva