Brnabić: Ramin stav poznat,ne valja što bi Kurti sve da menja

:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2019   15:21

0

32

Brnabić: Ramin stav poznat,ne valja što bi Kurti sve da menja

Premijerka Srbije Ana Brnabić kažže da je izjava albanskog premijera Edija Rame da očekuje nastavak dijaloga koji će voditi priznavanju nezavisnosti tzv. Kosova od strane Srbije njegovo mišljenje još od ranije, te da je poznato da je to njegov stav.

Brnabić je novinarima u Beogradu kazala da se nada nastavku dijaloga između Beograda i Prištine i istakla da će to biti moguće tek kada se ukinu takse na robu iz centralne Srbije i budu se poštovali svi regionalni sporazumi.

Upitana da prokomentariše Kurtijeve najave o tome da će on voditi dijalog kada postane premijer, te da li očekuje promenu formata, Brnabić je kazala da je format dijaloga BG-PR odredila EU kao medijator i da to zavisi od njih, a da će se u svakom slučaju i Beograd pitati o tome.

"Nisam sigurna da je za mene ohrabrenje što dolazi Kurti i ođednom hoće sve da menja, bez konsultacija sa bilo kim", rekla je Brnabić.

Navodeći da je juče specijalni izaslanik Ričard Grenel poručio da je potrebno fokusirati se na privredu i ekonomiju, jer će se u slučaju dobre ekonomske situacije lakše razgovarati o političkim pitanjima, Brnabić je rekla da albanski političari danas najavljuju poteze koji su potpuno suprotni.

Ona je navela da je juče i Grenela obevstila o tome da Beograd nikada ni u najtežim političkim okolnostima privrednu saradnju nije obustavljao, naglašavajući da to nije učinjeno ni 2004. nakon martovskog pogroma, ni 2008. godine kada je Priština proglasila nezavisnost, kao ni kada su prištinske vlasti uhapsile i maltretirale Marka Đurića.

"Mi smo uvek govorili da kada političari teško razgovaraju privreda treba da vodi, a mi ćemo je pratiti", kazala je Brnabić.

Izvor: Танјуг

BrnabićRamaKurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva