:

:

TV Most

clock

Mart 29, 2021   9:28

0

180

Brnabić: Rezolucija govori o Evropskom parlamentu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je bilo izveštaja i rezolucija evropskih institucija koje su je lično više pogodile od ove poslednje o Srbiji koju je usvojio Evropski parlament (EP), jer je ona "van svakog konteksta i istine".

Naše je da pročitamo rezoluciju, budemo koliko je god moguće samokritični, i da prihvatimo i menjamo neke stvari ako za to postoji osnova, rekla je Brnabić u gostovanju na televiziji Hepi.

Ona je poručila da bi volela da zna na osnovu čega su pisani delovi te rezolucije i usvajani amandmani. Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj. Sistem vrednosti Vlade Srbije mnogo više pripada evropskim vrednostima nego što evropske vrednosti dele poslanici EP koji su glasali za ovu rezoluciju, ocenila je Brnabić.

Kako je istakla, to najbolje ilustruje tačka rezolucije u kojoj se govori da Srbija nema medicinsku opremu i kadar za borbu protiv kovid virusa, jer ona "najbolje govori o tom izveštaju" i o poslanicama EP koji su to predložili, pošto Srbija ne da ni u jednom trenutku nije imala problem sa tim, nego je pomagala i susedne države, uključujući i Italiju, članicu Evropske unije.

Komentarišući poziv EP da Srbija prizna tzv.Kosovo, Brnabić je naglasila da se to neće desiti.

Ona je dodala da je dobro što Evropska komisija ne stoji iza te rezolucije, i da joj je to "nekako uteha i dalja nada".

Brnabić je ukazala da Evropska komisija mora da bude neutralna, pošto pet država ćlanica EU nije priznalo nezavisnost Kosova. Ona je izbegla da odgovori na pitanje kada će neko da zvanično pozove crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića da poseti Beograd, jer se on "požalio" da još nije dobio takav poziv.

Umesto odgovora, Brnabić je objašnjavala da je sa Krivokapićem "u stalnom kontaktu", kako je odnela vakcine u Podgoricu i bila srdačno dočekana, kao i da je, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića Vlada ukinula odluku o proterivanju crnogorskog ambasadora iz Beograda.

Izvor: FoNet

BrnabićEvropski parlamentKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva