:

:

TV Most

Foto: Instagram / Marko Đurić

clock

Novembar 23, 2020   17:40

0

26

Brnabić sa ambasadorom Đurićem o spoljnopolitičkim prioritetima

Novoimenovani ambasador Srbije u SAD Marko Đurić sastao se danas, u okviru završnih priprema za odlazak u Vašington, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, od koje je, kako navodi, dobio korisne sugestije po pitanju mogućeg pravca delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa.

Đurić je na svom Instgram profilu, uz fotografije sa sastanka, objavio da je sa predsednicom vlade razgovara o spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, i da je postignuta puna saglasnost o tome da su bolji politički i ekonomski odnosi Srbije i SAD od ključnog značaja za našu zemlju.

“Od predsednice vlade dobio sam i neke konkretne i dragocene sugestije, kada je reč o mogućim pravcima delovanja na unapređenju srpsko-američkih odnosa. Složili smo se da Srbija, kao politički i geografski epicentar regiona, ne može u punoj meri ostvariti svoje spoljnopolitičke i ekonomske ciljeve bez kvalitetnije i dinamičnije saradnje sa SAD”, naveo je Đurić.

Doskorašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić imenovan je 8. oktobra za ambasadora Srbije u SAD, a agreman je dobio u rekordno kratkom roku nepunih mesec dana po imenovanju.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićMarko Đurić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva