Brnabić sa Ćuom o modernizaciji poljoprivrede

:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2019   13:04

0

43

Brnabić sa Ćuom o modernizaciji poljoprivrede

Vlada Srbije je spremna za unapređenje buduće saradnje, a Srbija u Evropi prepoznata kao zemlja koja posebnu pažnju posvećuje modernizaciji poljoprivrede, poručila je predsednica vlade Ana Brnabić generalnom direktoru Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO) Ću Dongjuom.

Ću je preneo premijerki Brnabić utiske tokom svoje prve posete našoj zemlji, istakavši da je on ujedno i prvi generalni direktor FAO koji je došao u Srbiju, kao i da mu je to prva bilateralna poseta od nedavnog imenovanja na tu funkciju.

"Mnoge zemlje bi imale šta da nauče od vas", poručio je sagovornik srpskoj premijerki i dodao da je FAO izuzetno zainteresovan za saradnju posebno u oblasti digitalizacije poljoprivrede i primene novih tehnologija u proizvodnji hrane", saopšteno je iz kabineta premijerke.

"Sada je smartfon novo oruđe na farmama", ocenio je Ću.

Premijerka Brnabić je navela da je Institut BioSens u Novom Sadu, koji primenjuje inovativna IT rešenja i digitalizaciju u cilju povećanja efikasnosti domaće proizvodnje, najbolji primer modernizacije srpske poljoprivrede, saopšteno je.

Tokom sastanka bilo je reči i o razvoju poljoprivredne proizvodnje malih, porodičnih gazdinstava, unapređenju životnog standarda u ruralnim područjima za žene i muškarce i stvaranju podsticajnog okruženja za održivu poljoprivrednu proizvodnju, jačanju otpornosti na prirodne katastrofe i klimatske promene i unapređenje održivog upravljanja prirodnim resursima, kao i o povećanju konkurentnosti sektora poljoprivrede i proizvodnje hrane modernizacijom tržišnih lanaca.

Izvor: Танјуг

BrnabićpoljoprivredaFAOĆu Dongju
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva