:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 18, 2019   14:31

0

135

Brnabić sa Mekvilijams: Finansijska sigurnost građana Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednicom Agencije za osiguranje depozita SAD Jelenom Mekvilijams, koja boravi u Beogradu povodom obeležavanja trideset godina od osnivanja Agencije za osiguranje depozita i sanaciju banaka Srbije.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Brnabić je ocenila da je postignuta makroekonomska stabilnost uz nisku inflaciju, stabilan devizni kurs i devizne rezerve, što zajedno obezbeđuje finansijsku sigurnost građana.

Takođe, kako je objasnila, stvoren je i povoljan poslovni ambijent za strane i domaće investitore, koji će imati velikog uticaja i na jačanje srpske privrede.

Poslovanje i postignut dogovor o izgradnji najvećeg kampusa u Evropi američke kompanije NCR, prema njenim rečima, potvrda je ovog stabilnog poslovnog ambijenta, prenela je vlada u saopštenju.

Brnabić je objasnila da Vlada Srbije ulaže velike napore da obezbedi poslovno okruženje koje bi omogućilo mladim ljudima da ostanu da žive i rade u svojoj zemlji, a istovremeno olakša povratak onima koji bi želeli da se vrate u Srbiju.

Kako je premijerka navela, Narodna banka Srbije je, na inicijativu Vlade Srbije, napravila Finansijski vodič za povratnike - dokument koji treba da omogući lakše informisanje i bržu integraciju naših građana koji žele da se vrate u zemlju.

Izvor: Танјуг

BrnabićMekvilijams
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva