:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 11, 2021   18:17

0

153

Brnabić sa Šahidom: Donacije vakcina izuzetan čin Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahidom koji je pohvalio aktivnosti Srbije u vezi sa donacijom vakcina protiv koronavirusa zemljama u regionu, kao i afričkim zemljama što smatra izuzetnim činom tolerancije i solidarnosti.

Brnabić je naglasila da Srbija sa Ujedinjenim nacijama ima izvanrednu saradnju, koja se iz godine u godinu unapređuje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Zajedno su istakli da je Generalna debata u skupštini UN, održana u Njujorku prošlog meseca na kojoj je premijerka Brnabić učestvovala, bila sjajna prilika da čitav svet čuje izazove sa kojima se pojedine zemlje širom sveta suočavaju.

Obe strane su se saglasile da su posebno goruća pitanja u svetu u ovom momentu klimatkse promene i borba protiv pandemije koronavirusa, sa akcentom na ravnopravnu raspodelu vakcina svim zemljama sveta.

Šahid je istakao da je jedan od prioriteta UN tokom zasedanja kojim on predsedava, osnaživanje devojčica i žena u cilju dostizanja potpune ravnopravnosti sa muškarcima u čitavom svetu.

Sagovornici su se saglasili sa tim da je Srbija sjajan primer, s obzirom na to da se na čelu deset ministarstava nalaze žene i da blizu 40 procenata narodnih poslanika čine žene.

Šahid je podelio sa premijerkom Brnabić zadovoljstvo organizacijom Samita nesvrstanih zemalja i pohvalio ideju za održavanjem ovakvog događaja. Brnabić je zahvalila Šahidu na prisustvu u Beogradu i istakla da se nada da ovo nije poslednji put da je u poseti našoj zemlji.

Izvor: T a n j u g

UNSrbijaAna BrnabićAbdula Šahidvakcinekoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva