:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 03, 2021   19:45

0

123

Brnabić: Saradnja na svim nivoima sa Mađarskom

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na sastanku sa ministrom spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peterom Sijartom da bilateralne odnose dve zemlje karakteriše uzajamno poverenje i saradnja na svim nivoima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

U cilju jačanja privrede i čvršćeg povezivanja na ekonomskom planu važnog za obe zemlje nakon epidemiološke krize, razgovarano je o mogućnostima novih zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekta i investicija, navodi se u saopštenju.

Modernizacija pruge između Subotice i Segedina, čiji se završetak očekuje naredne godine, proglašen je za projekat od posebnog značaja za Srbiju i ključni projekat dve države, istakla je predsednica Vlade.

Ona je navela da je od velike važnosti i podrška mađarske Vlade domaćim kompanijama koje žele da ulažu na srpskom tržištu.

Ministar Sijarto istakao je da postoji veliko interesovanje mađarskih investitora za ulaganja u Srbiju, kao i Vlade da kroz ovakve projekte gradi strateško partnerstvo sa Srbijom.

Kada je reč o Vojvodini, Sijarto je preneo da će Mađarska nastaviti sa Projektom ekonomskog razvoja koji podrazumeva podršku za mala i srednja preduzeća.

U tom smislu, šef mađarske diplomatije ocenio je kao dobru, brzu reakcija obe zemlje i dogovor o uzajamnom priznavanju sertifikata o imunizaciji građana.

Na sastanku je razgovarano i o održavanju naredne zajedničke sednice dveju vlada, kao i o potpisivanju Ugovora o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva.

Premijerka Brnabić zahvalila je na zalaganju Mađarske da Srbija bude deo evropske zajednice i podršci da tokom portugalskog predsedavanja Evropskoj uniji otvorimo završene pregovaračke klastere.

Šef mađarske diplomatije pohvalio je Srbiju na efikasnoj imunizaciji građana i skorom početku domaće proizvodnje vakcina protiv koronavirusa.

Izvor: T a n j u g

Ana BrnabićPeter Sijarto
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva