:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 27, 2019   11:04

0

217

Brnabić se sastala sa Šarecom

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa premijerom Slovenije Marjanom Šarecom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Premijeru Slovenije priređen je svečani doček ispred Palate Srbija, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dve zemlje.

Nakon toga usledio je tet-a-tet razgovor Šareca i Brnabić, a zatim i razgovor dve delegacije, kojem prisustvuju ministar spoljnjih poslova Srbije Ivica Dačić, ambasadori dve zemlje Iztok Jarc i Zorana Vlatković, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

Osim evroinegracija i ekonomske saradnje, jedna od tema razgovora biće i održavanje zajedničke sednice vlada Slovenije i Srbije.

Predviđeno je da se Brnabić i Šarec posle razgovora obrate medijima. 

Slovenački premijer će se tokom posete Beogradu sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Dve zemlje imaju intenzivne bilateralne odnose, trgovinska razmena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji. 

Kao zagovornik proširenja EU na Zapadni Balkan, Slovenija takođe podržava evropske integracije Srbije.

Srbiju je prethodno posetio slovenački predsednik Borut Pahor u pratnji velike poslovne delegacije, a početkom jula u Sloveniji je boravila predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Šareca je sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Izvor: T a n j u g

ŠarecBrnabićSlovenijaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva