:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2020   16:32

0

202

Brnabić: Situacija na KiM se smiruje, ali i dalje nestabilna (video)

Epidemiološka situacija na Kosovu i Metohiji se postepeno smiruje, manje je obolelih, ali je i dalje jako nestabilna, slično kao i na teritoriji centralne Srbije, izjavila je premijerka Ana Brnabić za TV Most. Istakla je da je o situacaiji u južnoj srpskoj pokrajini svakodnevno informiše direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

";Nastavićemo da pratimo situaciju i tamo će morati sve mere još neko vreme da se poštuju, bez naglog popuštanja", rekla je Brnabić.

Dodala je da na Kosmetu ima sve potrebne opreme, kao da su i lekari iz centralne Srbije na raspolaganju da odu na KiM, ukoliko bude potrebe, kao što je bio slučaj u prvom talasu, za čime, dodaje, sada nema potrebe.

Brnabić je istakla da je prioritet otvaranje laboratorije u Kosovskoj Mitrovici, u želji da se ubrza testiranje i da na jesen testiranje bude masovnije.

Kako je rekla, kadar sa KiM dolazi u Beograd, na obuku u laboratoriji u Batajnici, koja kreće danas ili sutra.

"Tražimo objekat da bude dijagnostička laboratorija za kovid, platićemo potrebne dodatne radove, nabaviti opremu preko RFZO. Situacija je malo mirnija, ali ne možemo da budemo bezbedni",rekla je Brnabić.

Izvor: TV Most

KiMBrnabićkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva