:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 15, 2021   10:07

0

91

Brnabić: Srbija danas ozbiljna država, brine o svim građanima

Bilo je krajnje vreme da država uradi nešto ovako konkretno, kao što je gradnja stanova za pripadnike bezbedmosnih službi i time pokaže zahvalnost, ali i kakva smo država danas - ozbiljna, koja brine o svojim građanima, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, uručujući ključeve prvih stanova u Novom Sadu.

"Država koja brine o porodicama pripadnika službi bezbednosti, pokazuje svoju zahvalnost, gradi perspektivu za vas", rekla je Brnabić.

Ona je navela da je projekat izgradnje stanova za bezbednjake signal i ostalima, lekarima, učiteljima, nastavnicima, vaspitačima, profesorima, vatrogascima, svima koji rade za državnu službu i bore se za Srbiju, da postoji bolje sutra.

"Da će se ovo raditi i za njih, da će se država brinuti o svima, jer tako svaki dan jačamo svaki segment društva", rekla je premijerka.

Ona je uručila 14 ključeva novim stanarima u zgradama izgrađenim u novosadskom naselju Jugovićevo i najavila da će ključevi stanova u Kraljevu i Kragujevcu biti uručeni do kraja maja.

"Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti na svemu što radite da se svi mi, ostali građani osećamo bezbedni i sigurno, ali i vašim porodicama, jer one podnose najveći deo te žrtve, jer znaju da je vaš život svaki dan na liniji koja čini sve nas druge bezbednima", poručila je Brnabić i podsetila da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo projekat 2018. godine.

Ona je navela i da je svih 2.000 stanova, koliko je predvođeno u prvoj fazi izgradnje u Novom Sadu, već prodato, te najavila da će se u tom gradu krenuti u drugu fazu, izgradnju dodatnih stanova, i to već do kraja leta.

Podsetila je da će se u Novom Sadu krenuti u izgradnju nove kovid bolnice, dodatne zgrade KCV, zgrade naučno-istaraživačkog instituta.

"Srbija je danas drugačija zemlja, postala je takva 2014. godine. Danas je Srbija jača nego juče, ali slabija nego što će biti sutra", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je posebno ponosna što na gradilištima novih stanova rade domaće kompanije.

"Prve porodice će se ovde useliti već danas, večeras i želim vam da uživate u novim stanovima", poručila je Brnabić.

Izvor: Танјуг

Brnabić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva