:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Oktobar 04, 2021   14:23

0

54

Brnabić: Srbiji stalo do što boljih odnosa sa BiH

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je jedan od glavnih prioriteta Vlade Srbije regionalno povezivanje i da je stav naše države da želi dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

Odgovarajuć na konstataciju novinara da uprkos čestim porukama o regionalnom povezivanju, Srbija i BiH imaju "nikad hladnije odnose u poslednjih nekoliko godina", Brnabić je kazala da iz ugla Srbije to nije tako.

"Ne bih se saglasila sa Vama, ja mogu da govorim samo iz ugla Srbije. Znam koliko je Srbiji stalo da ima što bolje odnose sa BiH, koliko joj je važna regionalna stabilnost i povezivanje, znam i koliko u svakom smislu radimo na tome", rekla je Brnabić novinarima u Prebilovcima.

Podsetila je da Srbija i BiH rade zajedno na jednom od najvažnijih projekata, izgradnji auto-puta Beograd - Sarajevo.

"Mislim da nema nama budućosti bez pomirenja, bolje komunikacije, razumevanja i bolje saradnje. Tako je iz ugla Vlade Srbije, a to je i politika predsednika Aleksandra Vučića, za kojeg je regionalna saradnja na prvom mestu", rekla je Brnabić.

Na konstataciju novinara da uprkos tome ni ona ni Vučić nisu skoro bili u zvaničnoj poseti Sarajevu, Brnabić je istakla da je u ovom trenutku bitniji autoput koji se gradi, a ne njihove zvanične posete.

"Da li je bitnije u ovom trenutku auto-put koji smo počeli da gradimo ili jedna poseta Sarajevu? Mislim da je i za ljude i za budućnost, posebno za mlade, auto-put. Nemam nikakav problem i uvek volim da dođem u Sarajevo, nadam se da ću doći uskoro", rekla je Brnabić.

Podvukla je da je važno da region ostavi prošlost iza sebe, ali da je ne zaboravi, da prašta i ide hrabro napred u budućnost.

Brnabić danas boravi u jednodnevnoj poseti BiH, a počela je posetom opštini Nevesinje.

Izvor: Танјуг

BrnabićBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva